Wat is een seniorenbed?

Tja, goede vraag zou je zeggen. Is dat een bed op wielen? Misschien een bed voorzien van een hoog- laagbodem? Een bed met de afmetingen 100x200 of met een hogere instap? Eigenlijk is het antwoord simpel: dat bed wat aan al uw wensen voldoet. We zetten de punten op een rij waar u bij het kopen van een seniorenbed op moet letten.

Instaphoogte.

Een goede nachtrust en fris ontwaken begint met een bed waar u eenvoudig kunt in -en uitstappen. Maar wat is nu de ideale instaphoogte? Gemiddeld gaan we uit van 55 cm, gemeten van de grond tot de bovenkant van het matras. Natuurlijk is niet iedereen even lang en bovendien verschillen de hoogtes van de diverse bodems en matrassen. Afhankelijk van deze factoren bepalen we samen de ideale instaphoogte. Uiteraard stellen we deze bij levering van het bed voor in. Toch niet de ideale hoogte? Geen punt, deze is achteraf nog aan te passen.

100 x 200 ?

Seniorenbedden zijn leverbaar in verschillende lengte- en breedtematen. De ideale lengte is over het algemeen lichaamslengte + 20 cm. De ideale breedte laat zich echter niet bepalen door een simpele formule en is persoonlijk. Standaard gaan we uit van een breedte van 90 cm, echter zijn vrijwel alle modellen leverbaar in de breedte 100 of zelfs 120 cm. Bij 120 cm breedte spreken we eigenlijk van een "twijfelaar" welke tegenwoordig steeds populairder is. Des te breder het bed, des te meer ligcomfort. Dit heeft te maken met de hoeveelheid rek in zowel de tijk als de gebruikte schuimen in een matras. Vergelijk het maar met een krappe of juist wat grotere jas. De grotere jas beschikt over bewegingsvrijheid.

Elektrisch verstelbaar.

Kies voor extra gemak met een elektrisch verstelbare bodem. Zet de rugsteun omhoog, lees nog even een boek en val daarna heerlijk in slaap. Last van dikke voeten of vermoeide benen? Zet dan de voetsteun iets omhoog en voel de vermoeidheid als het ware wegstromen. Moeite met overeind komen? Zet de rugleuning in zit positie, draai de benen opzij en uitstappen is een fluitje van een cent. Ook verschonen van molton en hoeslaken gaat een stuk eenvoudiger als zowel hoofd- als voeteinde een stukje omhoog staan. De matras is dan immers binnen handbereik.

Hoog laag.

Liever iets meer op de toekomst voorbereid of met een mooi woord levensloopbestendig? Combineer dan het gemak van een elektrisch verstelbare bodem met een hoog/laag functie. Een hoog/laag bodem maakt zorg aan huis mogelijk doordat de volledige bodem traploos horizontaal in hoogte te verstellen is

Senioren boxspring.

De boxspring is de laatste jaren ongekend populair, echter bij de meesten bekend als tweepersoons bed. De boxspring is echter ook leverbaar als seniorenbed in combinatie met alle eerder genoemde mogelijkheden. Kijk maar eens naar bovenstaande foto's. Onze boxsprings zijn volledig naar wens samen te stellen en laten zich bovendien eenvoudig combineren met de nachtkasten en kast die u al heeft staan. Wel zo voordelig. Bekijk ook eens onze scherp geprijsde set-aanbieding.

Wat zeggen onze klanten over ons?

⭐⭐⭐⭐⭐
Goed en deskundig advies van Judith gekregen bij het maken van een keuze uit de relaxfauteuils. Geen gladde verkooppraatjes zoals in andere bekende meubelzaken. Leuk dat ze het zelf met haar man kwam afleveren en installeren. We zijn heel tevreden met de fauteuils en vinden Lekker Opstaan een aanrader!
- Simone van Hedel
⭐⭐⭐⭐⭐
Gisteren hebben ze mijn lattenbodems geleverd. Ze werken echt keurig, ze ruimen alles op en maken het ook schoon. Eerder had ik van hun een staop stoel en matrassen. Bij de koop nemen ze alle tijd en denken mee. Ik beveel hen bij iedereen aan. Door mijn werk heb ik veel connecties. Met vriendelijke groet verblijf ik. Jacqueline Jongenelen
- Jacqueline Jongenelen
⭐⭐⭐⭐⭐
topservice van deze klantgerichte specialisten. dikke aanrader en kei gezellig ook in de winkel 👍👊
- Erik Swanenberg
Lekker Opstaan
Molenstraat 15
5482 GA Schijndel
+31 (073) 54 94 650
info@lekker-opstaan.nl
www.lekker-opstaan.nl
Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Gesloten

10.00 - 17.30

10.00 - 17.30

10.00 - 17.30

10.00 - 20.00

10.00 - 17.00


Bezoek op afspraak mogelijk.

Contact formulier